divendres, 25 de juny de 2010

Final de curs

El darrer dia fou curt però ple de sorpreses. Un pic muntat el cadafal, férem l'assaig final.

Després de practicar una estona sota el sol, res millor que jugar una estona amb l'aigua. Hi havia molts de jocs diferents al pati: poalets, pistoles d'aigua, pastetes, piscinetes, bombolles de sabó...

Alguns infants feien bromes els mestres i els esquitxaven...


I l'horabaixa la festa i el sopar. Vingueren les famílies. Les actuacions foren molt divertides.


A la classe dels Tipis prepararen un ball d'indis.Les nines i nins de la classe del Castell feren un ball medieval.


Ho férem tan bé que tothom es féu mamballetes. Moltes persones filmaven el festival.


Més tard es feu l'hora de sopar. Sopàrem a l'escola! I ara ja sabem que quan tornem a començar serem més grans: anirem a P-5 i serem els més grans d'Educació Infantil!

Allò que no sabem encara és si na Glòria i n'Àngel seran els nostres mestres el curs que ve.

dimecres, 16 de juny de 2010

La Classe del Tipis visiten l'hort escolar


La setmana passada els nins i les nines de la classe dels Tipis també visitaren l'hort escolar. A classe recollim les restes de berenar (peladures de plàtan i mandarines, cors de pomes i peres, pinyols de nespres, etc.), i les duim a la compostadora. Allà de vegades s'han de mesclar amb palla i, després de molt de temps, es transforma en un aliment per a les plantes anomenat compost.Entre les parades hi ha sembrades herbes aromàtiques. L'hort necessita que el reguin sovint.


Les canyes sostenen les tomatigueres.

Festa de final de curs

  • Avui hem lliurat els informes, els quaderns de feines i els quaderns de projecte. Dels materials que us hem lliurat, no cal que ens faceu arribar res: tot és per a vosaltres. És important que escolteu allò que els infants us vulguin explicar sobre el que han fet a llarg del trimestre. Tot i que les feinetes constitueixen una part molt petita de la feina que han fet a l'escola, és la part "visible", la que us poden mostrar i la que poden conservar, de forma que per a la majoria d'infants és molt significativa: si mirau amb elles i ells el seu treball, sentiran que per a vosaltres també és important. Naturalment, si teniu qualque dubte sobre l'informe, no dubteu a demanar-nos-ho.

  • El curs ja s'acaba. Però no sense una traca final: si divendres fa bon dia farem tallers de jocs d'aigua. Penseu a dur els infants ben preparats amb els banyadors posats, la gorra i crema solar aplicada, encara que el dematí no faci molt de sol.

  • I l'horabaixa hi haurà festa de fi de curs i sopar. Cal un tiquet per sopar de pa amb oli.

Penseu que els nins de la classe del Castell han de venir a la festa vestits amb una camisa de color fosc (blava o verda) i calçons de color clar, i les nines han de venir vestides de blanc, preferentment amb un vestit.

A la classe dels Tipis han de dur calçons o falda vaquera i una camiseta de color (blau, vermell, verd,...).

Us esperarem al pati de Primària, on hi haurà instal·lat el cadafal 15 minuts abans de les vuit, de forma que tinguem temps d'acabar de vestir i organitzar els infants. ja veureu que hi haurà assignada una zona específica per Infantil. En acabar la nostra actuació, podreu recollir els infants a l'escala de baixada de l'escenari. Per favor, no us agomboleu, penseu a deixar prou espai, de forma que els infants us vegin i sigui fàcil per a nosaltres lliurar-vos-els.

Gràcies per la vostra col·laboració i suport continuat.

Aniversaris de Juny i estiu de 2010


Ja tenim 5 anys!!! (o gairebé els tenim)

Visca!!

divendres, 4 de juny de 2010

Nova secció de suport tècnic

Hem iniciat una petita secció de suport tècnic a la pàgina, amb algunes recomanacions sobre com obtenir les fotografies i els vídeos de la pàgina. Hi podeu accedir pitjant sobre l'enllaç "Suport Tècnic a les Famílies" del quadre ubicat a la columna dreta de la pàgina o fent clic aquí.

Us incloem també tres vídeo-tutorials sobre alguns dels temes tractats:

  • Com sindicar-se al bloc.


  • Com obtenir les imatges del bloc.
  • Com obtenir els vídeos del bloc.

Si hi ha altres temes que us puguin interessar, per favor feu-nos arribar els vostres suggeriments i farem el que podrem.

Visita a la Reserva del GalatzóAvui hem anat a la Reserva del Galatzó.


Hem tingut un bon dia i ha estat una excursió molt divertida. Hi havia un parc just en arribar, de manera que després de berenar hem pogut jugar una estoneta.


A més de n'Àngel i na Glòria ens han acompanyat na Maria, n'Esperança i n'Isa, la mare de na Núria, la qual accedí molt amablement a acompanyar-nos. Allà ens esperàvem tres monitors: n'Elsa, na Maria i en Miguel.

Hem vist molts d'animals: paons...


ànneres...


porcs...

cabres...

conills...

cavalls...


peixos de colors,

milanes, falcons...


I fins i tot tres óssos molt simpàtics.


Hem vist cascades.

I ponts.


I hem caminat per uns camins difícils.


Hi hem dinat, perquè era una excursió una mica llarga.

Al final hi havia una exhibició de falconers i rapinyaires.


I després vàrem menjar un gelat. Què fresquet!


Quan tornàvem alguns badocàvem mirant per la finestra.


Altres conversàrem animadament.


I alguns vam aprofitar per fer una becadeta.


Ha estat molt divertit!