divendres, 25 de març del 2011

ANIVERSARIS DEL PRIMER TRIMESTRE




Podem fer un seguiment de quan compleix cada nin o nina el seu aniversari, gràcies a una graella o gràfic de doble entrada que tenim a la classe; a la qual cada infant va col·locar el seu número personal segons quin dia i mes havia nascut (aquest número personal va ser triat per cada infant a principi de curs i ens ajuda a organitzar moltes qüestions d'aula; alhora que ens permet reconèixer molts més nombres donat la part emocional que aquests números adquireixen quan els feim nostres).


El poder celebrar l'aniversari fa que aquest sigui un moment molt especial on els infants poden celebrar que tornen grans i ho volen compartir amb els éssers estimats.

Durant el primer trimestre varen celebrar l'aniversari:


El mes de setembre


Ho celebren: en Mikel, en Liam, na Neus, n' Óscar; també, n' Ádam i na Llucia que ja han fet els 5 anys durant l'estiu.


Molts d'anys Natàlia, Unai, Irene i Paula K!

El mes de novembre

Feren 5 anys: na Paula, n'Alejandro, en Diego


Na Luna i n'Álvaro estan a punt de bufar l'espelma...

El mes de desembre

A la fi fan 5 anys! Molts d'anys, Mar!


I ja arribam al mes de desembre.... Molts d'anys Lluís!

dijous, 24 de març del 2011

CONCERT DE SANTA CECÍLIA

Amb motiu de la celebració de Santa Cecília, na Margalida Dolç juntament amb els nins i nines de 6è, varen preparar durant el primer trimestre tres composicions musicals (canon, una cançoneta amb acompanyament instrumental enregistrat amb CD i una cançó instrumental ORFF (xilòfons, metal·lòfons).
Posteriorment, ens convidaren als altres infants de l'escola a escoltar el seu concert. Tots estàvem molt atents i ens agradà molt poder veure com ho feien de bé els nostres companys més grans.





diumenge, 20 de març del 2011

EL NOSTRE CAPARROT DE DIMONI

Durant el primer trimestre decidim fer caparrots de dimoni per poder realitzar una bona festa de Sant Antoni; per tant, com que sabem que serà molt laboriós i que tenim poc temps i no ens és possible fer-ho després de Nadal, ens posam en marxa molt abans perquè tot estigui enllestit per a un dia tan assenyalat per a nosaltres i el nostre entorn.

Com que no tenim clar com volem que sigui el nostre caparrot de dimoni, cada infant fa un disseny de com voldria que fós aquest.

Quan ja tenim tots els dissenys fets, escrivim una carta als nins i nines de P-3 perquè ens venguin a triar el disseny que més els agrada.



Com que volem que aquesta tria sigui el més justa possible, es fa una votació on cada infant tria el disseny que més li agrada.
Aquests són els dissenys triats.


Disseny de n'Ismael.




Disseny de na Luna.

Una vegada ja tenim clar quin serà el nostre punt de partida (disseny del dimoni), començam a pensar amb quin material el podem fer... i començam a fer feina.

L'esquelet del caparrot amb filferro és el més difícil i allà on necessitam més ajuda.

Després, començam a donar capes de "cinta de pintor" ...


Per dedins


I per defora

Passades i més passades de cinta ... això no s'acaba mai!




Una vegada hem cobert tot l'esquelet de filferro amb la cinta de pintor... continuam la feina donant capes de tires de paper de diari banyades amb cola d'empaperar.





Ens reunim les dues aules per fer aquesta activitat i, així, compartir el mateix material al mateix temps. Ens agrada molt retrobar-nos sempre que podem.


Després d'haver-se eixugat aquestes capes de diari amb cola... hi posam una o dues capes de paper de falla mesclada també amb cola. I deixam eixugar.



Els de P3 també volen veure la construcció dels caparrots.


Una vegada s'ha eixugat, el pintam (partint dels colors emprats al disseny).




I els caparrots ja estan acabats! Ens ha duit molta feina fer-los, però, estam molt orgullosos i satisfets de com han quedat. A que han quedat "xulos".

Una vegada acabats, escrivim les passes realitzades per tal d'enrecordar-nos de com els hem fet; per així, poder-ne fer un altre dia i poder-ho explicar a altres persones que no han vist el procés.