dijous, 28 d’abril del 2011

CELEBRAM LA FESTA DE SANT ANTONI

Quan arribam de les vacances de Nadal, acabam de fer els preparatius per a la festa de Sant Antoni. Una festa que ens ompl d'emoció,però, també a alguns ens transmet un poc de por i nerviosisme. Malgrat això, no ens volem perdre aquesta celebració tan arrelada a la nostra tradició com a poble.

Tots els grups aprenem i cream gloses per poder cantar durant la festa. Aquestes són les gloses que ens inventarem els nins i nines de P5:

El dimoni cucarell
no té banyes ni capell,
ell fa por i vol menjar
sobrassada per torrar.

Els fotografs de P-5
un dimoni ens han fet
entre tots el van triar
ai que "xulo" ens ha quedat.

Sa classe de sa pintura
Sant Antoni celebram,
pa i llonganissa torram
i sa festa que no s'atura.

Hem sortit dels pastorells
i les festes de Nadal,
a s'escola hem començat
i ja vé el dimoni cucarell.











divendres, 1 d’abril del 2011

N'ÀNGEL ENS VISITA A L'AULA I ENS DU UNA SORPRESA

Avui hem tengut dues sorpreses. Les dues ens han agradat molt,però, la primera ens ha emocionat especialment perquè hem rebut la visita de n'Àngel. Ja feia temps que ens havia promés que vendria i aquesta espera ha estat llarga, però, a la fi ha arribat i ens ha fet molta il·lusió.

Ha arribat amb una sorpresa ben embolicada i amb una història de grans i, per tant, hem hagut d'estar molt atents perquè no voliem perdre cap detall d'aquesta llegenda meravellosa que és: Tristany i Isolda.

Després de la caiguda de Roma, els caps militars d'Anglaterra mantenen a ratlla a les forces del rei irlandès Donnchadh. Un d'aquests líders, Lord Marke pretén unir les tribus angleses per formar una forta nació que es governi per si mateixa. El seu cavaller més important és en Tristán, a qui en Marke ha criat des que aquest es quedés orfe després d'un atac irlandès en el qual també va morir la família de'n Marke. Amb en Tristán al seu costat, Marke creu que pot unificar la seva gent i alliberar Anglaterra del domini irlandès. Però, en Tristany alberga un terrible secret.Ferit i donat per mort després d'una batalla,no és cura fins que és sanat per n' Isolda, una misteriosa i guapa irlandesa que l'amaga del seu pare, el rei Donnchadh, i dels seus exèrcits i li retorna la vida.Però, el seu apassionat romanç es veu interromput quan en Tristán ha de tornar a Anglaterra, sense saber si veurà de nou a n'Isolda. Encara tractant de crear zitzània i divisió entre les tribus angleses, el rei Donnchadh regala la seva filla com a premi d'un torneig entre tots els campions d'Anglaterra. En Tristany guanya la mà de la princesa per Lord Marke, la visió d'una Anglaterra unida finalment podria veure's materialitzada. En Tristany s'horroritza en veure que la dona que ha guanyat per al seu senyor, la dona amb la qual Marke es casarà, és n'Isolda, la seva salvadora irlandesa. Encara pitjor, en Marke és un digne i bon futur rei la confiança depositada en Tristany ha fet del jove cavaller ser qui és. Primer separats per països en guerra, i ara per la lleialtat cap al rei i el seu país, en Tristany i n' Isolda han de reprimir les seves emocions en nom de la pau i el futur d' Anglaterra. Però, com més neguen la seva passió, més ferotgement els obrisa. Malgrat els seus esforços per mantenir-se allunyats, en Tristany i n' Isolda se senten inexorablement atrets l'un per l'altre, arriscant-ho tot per estar junts en un posterior moment.

Finalment, arriba el moment de la sorpresa on, els nins i nines van fent hipòtesi sobre el que pensen quina pot esser aquesta.

Oh! És una espasa!

Xavier: ...pesa un quilo!


Aquesta si que és una autèntica espasa de cavaller!

Gràcies Àngel per haver-nos regalat aquest moment i aquesta història tan fabulosa.