dissabte, 11 de juny de 2011

JORNADA DE PORTES OBERTES

El darrer dia d'escola, abans de les vacances de Pasqua, es realitza una jornada de portes obertes on tota l'escola és plena d'art, d'expressivitat, de sentiments i emocions, de paraules dolces, de noves mirades cap el que han realitzat els infants durant aquest temps que han estat a l'escola.

Volem compartir amb les famílies aquests petits moments que hem gaudit, que hem après, que hem compartit plegats amb els altres companys i adults de l'escola.


TALLERS INTERCICLES

Els nins i nines de l'escola ens vàrem reunir en diferents grups de treball on hi havia infants de diferents edats. Va ser molt divertit poder gaudir de la companyia d'altres alumnes d'altres aules. Aquest fet permet enriquir-nos els uns dels altres i poder realitzar activitats on es potencia la convivència de tots els nins i nines de l'escola.

L'ART és el tema principal per plantejar diferents propostes amb diferents tècniques on els infants es puguin expressar lliurement i crear les seves obres, mostrar les seves emocions i sentiments...

TALLER DE PASTA DE SAL


dimarts, 7 de juny de 2011

RACONS COMPARTITS: MIRAR, TOCAR I EXPERIMENTAR

Tenint molt clar que el joc és una forma privilegiada d'expressió infantil, que és una activitat lliure, que és molt important per al desenvolupament òptim de l'infant, tenint present l'alegria que provoca el fet de fer i crear... i, si obrim bé els ulls i les orelles, allà on sigui que l'infant jugui, veurem un desplegament d'imaginació, una font inesgotable de plaer, idees, descobertes, iniciatives de pensament i acció; per tant, els adults hem de potenciar el joc incorporant-lo a la vida quotidiana.

La curiositat dels éssers humans per anar descobrint les coses que els envolten , pren un especial interès i una emoció més intensa quan aquest descobriment el realitza un infant per si mateix o amb els altres. Per tant, l'escola i l'entorn, han de poder permetre que aquests fets es puguin realitzar en tot moment, malgrat les presses que sempre tenim els adults. És molt important donar un temps a la descoberta i proporcionar uns materials que facilitin aquests moments.
ENS VISITA A L'ESCOLA EN SOLER, EL BANDEJAT I ALGUNS CAPARROTS

Els darrers dies abans de Pasqua també rebérem la visita d'alguns membres de la colla de geganters de Santa Maria i els acompanyaven un dels gegants: en Soler el Bandejat i alguns caparrots. També dugueren la xeremia i els tambors.
Els membres de la colla ens explicaren coses dels nostres gegants però, la història d'aquests personatges ja les havíem treballat a les aules; la qual cosa ens permetia anar més enllà i conéixer altres aspectes d'aquests gegants. Com que estaven fets de fibre de vidre no pesen tant com es pensa. Malgrat això, no tothom els pot portar perquè es necessita una certa alçada per arribar als "coixinets" i poder suportar el pes.També ens ensenyaren la tonada i la lletra que acompanya a aquests personatges quan surten pel o pels pobles allà on van.

El gegant i la geganta
no s'aturen de ballar.
Tenen ja rotges ses galtes
del rum-rum i del vi blanc.

AIXÒ SI QUE ÉS UNA FESTA DE GEGANTS! CANTAM, BALLAM I FEIM BAUXA